Sodexo is een grote internationale foodservice-keten. Elke locatie is in feite een kleine winkel op zich, waar mensen relatief lage bedragen afrekenen. De keten is zich zeer bewust van de veiligheid en promoot daarom cashloze locaties. Toch kan in 40% van de locaties ook nog steeds met cash betaald worden, als service voor de klant. Bij dergelijke lage weekomzetten is klassiek waardetransport te kostbaar en voelt het overdreven. Brink's Collect Light biedt een veilige oplossing, die past bij de kleinere bedragen die vervoerd moeten worden. Daarbij staat de veiligheid voor Sodexo-medewerkers en haar cliënten voorop, omdat er zo ook nooit te veel cash in de locatie aanwezig is.

Alleen al in Nederland verzorgt Sodexo op 1.300 locaties foodservice-activiteiten. Deze internationale Food & Facilities Management-organisatie weet dan ook als geen ander hoeveel voordelen het heeft om zo min mogelijk contant geld in huis te hebben. Dat is dan ook het streven. Peter van der Werff, Manager Internal Audit bij Sodexo: “Voor restaurants waar wél met contant geld afgerekend wordt, is Brink's Collect Light de beste oplossing. Wij hoeven nu niet meer zelf met het geld over straat om het bij de bank te storten. Dat scheelt een hoop risico’s, maar ook tijd.”

Brink's Collect Light is professioneel geldtransport tegen een laag tarief voor winkels en andere midden- en kleinbedrijven (MKB). Het internationale Sodexo, met vestigingen in 80 landen, wereldwijd 380.000 medewerkers en dagelijks meer dan 50 miljoen consumenten, hoort eigenlijk niet tot de primaire doelgroep van Brink's Collect Light. Toch is Sodexo met haar foodservice activiteiten bij bedrijven, ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen een interessante marktpartij voor Brink's Collect Light om mee samen te werken.

De pilot beviel zo goed, dat Sodexo nu overschakelt op Brink's Collect Light.

Veel kleine bedragen
De restaurants waarvoor Sodexo verantwoordelijk is, zijn namelijk net winkeltjes op zich. Hier worden op werkdagen dagelijks door veel mensen kleine bedragen afgerekend. Bij 40% van de bedrijven gebeurt dat nog steeds met contant geld. Dat brachten de Sodexo-medewerkers tot nu toe zelf naar de bank - met alle bijbehorende risico’s - of Brink's haalde het met een gepantserde wagen op.

Gepantserde wagen overdreven
“Wij hebben vaker aan Brink's gevraagd of er een alternatief was voor het geldtransport met een gepantserde wagen”, vertelt Van der Werff. “Het gaat bij ons om relatief kleine bedragen, waarvoor een auto met twee geldtransporteurs wat overdreven is. Dus toen Brink's met Brink's Collect Light begon, grepen wij deze oplossing met beide handen aan. Zo hebben we aan de pilot meegedaan. Dat beviel zo goed, dat Sodexo nu voor alle locaties waar nog met contant geld wordt betaald, overgeschakeld is op Brink's Collect Light.”

Geen risico
Sodexo blijft tegelijkertijd een ‘cashless’ omgeving promoten, omdat dit veel voordelen oplevert. Van der Werff licht toe: “Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van onze medewerkers. Daarnaast schelen pin-, creditcard en mobiele betalingen ons tijd, is het hygiënischer, voorkomt fraude en brengt het minder kans op fouten met zich mee. Hoewel wij enthousiast zijn over Brink's Collect Light, blijven wij deze voordelen onder de aandacht brengen bij cliënten. Helemaal geen contant geld is uiteindelijk het prettigst.”

 

Deze ondernemers kozen voor Brink's Collect Light

Andere klanten kozen ook voor Brink's Collect Light. Kom erachter waarom.