Rondom Pasen (17-18 april) en Suikerfeest (begin mei) kun je extra drukte in je winkel verwachten. Daarom hebben we wat tips van ondernemers voor jou op een rijtje gezet.

1. Breng de knelpunten in kaart

Waar zou het kunnen vastlopen? In de routing? Je klanten willen nog graag wat afstand houden. En niet te lang in de rij staan. Richt de winkel eventueel tijdelijk anders in, bijvoorbeeld door een rustig deel te gebruiken voor ‘hardlopers’. Bij de kassa? Je kunt een extra mobiel afrekenpunt creëren voor extra doorstroming. Drukte opvangen kun je ook met een webshop, click & collect en dergelijke opties. Check ook je voorraden van producten en winkelmateriaal. Tot slot: zorg voor voldoende personeel, want het ziekteverzuim is nog altijd hoog.

2. Vermijd teveel geld in de kassa’s

De inhoud van de kassa kan tijdens een drukke dag flink oplopen. Tijdig afromen is belangrijk voor de veiligheid van je klanten en personeel. Echter juist bij drukte schiet dit er wel eens bij in. Zet het op de planning, ook wie hiervoor verantwoordelijk is, dan kun je het niet vergeten.
Hoe ga je je cash veilig afstorten? Naar de bank of geldautomaat gaan brengt risico’s met zich mee, zeker op drukke dagen.

Een veilig alternatief is geldtransport, of nog simpeler: afstorten in je eigen zaak met de RetailBox.

3. Keep calm

Sla geen pauzes over, want die heb je gewoon nodig om rust en overzicht te houden. Als jij rustig en vriendelijk blijft, heeft dat ook effect op je klanten. Je kunt niet meer doen dan je best.
Ook een goed geordende kassa geeft rust. Je voorkomt daarmee fouten bij het geld teruggeven én je kunt sneller werken.