Cash is een wettig en onmisbaar betaalmiddel. Meer dan 80 procent van de consumenten* heeft nog altijd contant geld op zak. Vooral om zicht te houden op de uitgaven en voor noodgevallen. Maar voor ondernemers is cash een steeds lastiger onderwerp. Afstorten kan op minder plaatsen. De bankkosten stijgen. Wisselgeld kost geld. En hoe ga je er veilig mee om? MKB Nederland ziet dat veel (kleinere) ondernemers worstelen met het verwerken van contante betalingen.

Corona heeft de afname van het gebruik van contant geld versneld. In de huidige pandemie zien we enorme schommelingen in het gebruik ervan. Als retailer kun je niet om cash heen. Brink’s kent de problematiek en heeft zich als doel gesteld: cash simpel en betaalbaar houden. Zodat retailers geen omkijken hebben naar cash en meer tijd overhouden voor hun klanten. Voor hen biedt Brink’s drie mogelijkheden:

1. Afstorten in je eigen zaak

De meeste recente ontwikkeling is dat je cash kunt afstorten in je eigen zaak. In een speciaal daarvoor ontwikkeld kluisje, genaamd RetailBox. Daarin stort je je sealbag af. De storting meld je aan op de Brink’s klantenportaal, waarna het geld de volgende werkdag op je rekening staat. Je hoeft dus niet meer naar een sealbagautomaat of nachtkluis. Dat scheelt een hoop tijd en is natuurlijk een stuk veiliger.

De RetailBox is vooral geschikt voor retailers die 1-3 keer per week een sealbag hebben af te storten. Het maximum bedrag is € 5.000,- per storting.

2. Een slimme kluis met geldtransport

In sommige branches en regio’s wordt relatief veel met cash betaald. Denk aan tankstations, drogisterijen, markten of op toeristische plekken. Je wilt dan voorkomen dat je teveel cash in huis hebt. Maar wel wil je klanten de mogelijkheid bieden om contant te betalen.

Brink’s Complete leent zich voor ondernemers met een gemiddelde of hoge cashomzet. Het werkt als volgt: je stort je bankbiljetten veilig af in de slimme kluis, in de backoffice. Brink’s krijgt een seintje als de kluis vol is en komt hem dan legen. Je kunt dan meteen je bestelde wisselgeld mee laten nemen. Het geld staat de volgende werkdag op je rekening.

Brink’s Complete heeft verschillenden varianten, al naar gelang de hoeveelheid cash die je per week stort.

 • Alt tex1

  Biljet invoer

  Geen vals geld meer! Brink's Complete controleert elk biljet op echtheid. Je voert het razendsnel in en het wordt meteen geteld.

 • Alt tex1

  Scherm

  Brink's Complete is makkelijk te bedienen én je hebt altijd zicht op de inhoud van de kluis.

 • Alt tex1

  Internetverbinding

  Het ingevoerde geld wordt dagelijks bijgeschreven. En wanneer de kluis vol is, krijgen wij een seintje om het geld op te halen. Bovendien krijg je hulp op afstand bij storingen.

 • Alt tex1

  Kluis

  Eenmaal in de kluis is je geld veilig opgeborgen én verzekerd. Want Brink's Complete is gemaakt van super stevig staal en is chemisch verankerd. De slimme kluis kan zelfs worden ingebouwd in een kassameubel.

 • Alt tex1

  Vormgeving

  Door de strakke vormgeving en de afmetingen kan de kluis op elke gewenste plek worden geplaatst.

 • Alt tex1

  Slot

  Alleen Brink's kan de kluis openen om het geld op te halen. Veiligheid staat voorop.

3. Een gesloten kassa-oplossing

Paystation gaat nog een stap verder. Dit is een ingebouwd gesloten kassasysteem, dat de kassa-lade vervangt. Klanten kunnen hun brief- en muntgeld invoeren en het apparaat geeft wisselgeld terug. Niemand kan meer bij het geld. Daarmee voorkom je interne fraude én overvallen. Dat geeft direct een veiliger gevoel. Voor retailers met relatief veel cashomzet neemt Paystation alle zorg uit handen.

Hygiëne is een extra voordeel. Dat maakt Paystation ook een welkome oplossing in zaken waar met vers eten of drinken gewerkt wordt. Automatisch komt Brink’s langs om de Paystation te legen. Het enige wat je nog zelf doet, is af en toe de inhoud bijvullen en wisselgeld bestellen.

Paystation is geschikt voor alle retailers, ongeacht de branche, die met veel cashbetalingen te maken hebben. Vooral als het transactiebedrag onder de paar honderd euro blijft. Je vindt Paystations al in tankstations, vakantieparken, supermarkten en drogisterijen.

Voor grotere ketens en supermarkten heeft Brink’s vooral oplossingen op maat. Kortom, of er nu veel of weinig cash in je zaak omgaat, er is altijd een passende oplossing. Brink’s adviseert je graag over wat het beste werkt in jouw situatie.