Komende vier jaar blijft Brink’s alle politiebureaus in Nederland en een aantal locaties van de Marechaussee betaalvoorzieningen leveren.
De administratieve afhandeling die bij het innen van boetes komt kijken was voor zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) te complex en kostte de overheid veel tijd. Daarom schreef het Ministerie van Justitie en Veiligheid in 2014 een aanbesteding uit voor een betaalproces wat kosten bespaart en agenten ondersteunt in hun dagelijks werk. Brink’s won die aanbesteding, en in co-creatie met de overheid ontwikkelden we de betaalvoorziening. Ook werkten we nauw samen met Lincsafe en CGI als strategische partners. Beiden zijn expert in het maken van toekomstgerichte hard- en software.
Compleet nieuwe oplossing
Een dergelijke oplossing bestond nog niet, en is de eerste in zijn soort. Naast de voorzieningen op locaties wordt een mobiele versie gebruikt waarmee mensen op straat met pin of creditcard een openstaande boete kunnen betalen. Zowel de vaste als de mobiele betaalvoorziening schrijft de bedragen automatisch bij op de rekening van het CJIB. Daarmee brengen we met de betaalvoorziening de administratieve last terug van 45 naar 7 minuten per boete-afhandeling. Een enorm verschil!
Meer blauw op straat
Voor de overheid is deze oplossing niet meer weg te denken, vertelt Erna Dirkse, coördinator van Direct Betalen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. “Belangrijk is dat boetes, maar dus ook overige betalingen zoals voor een reisdocument op Schiphol, direct administratief worden verwerkt. Het maakt het werk van de overheid dus veel makkelijker en sneller. Bovendien zorgt de betaalvoorziening voor meer blauw op straat, omdat agenten minder administratieve handelingen hoeven te verrichten.”
Martijn Wiersma, Marketing & Sales Director bij Brink’s vult aan: “Door de slimme integratie met alle systemen van de politie, de Koninklijke Marechaussee en het CJIB, worden de transacties realtime verwerkt. Naast de praktische voordelen van het betaalsysteem, betekent de ontwikkeling van de betaalvoorziening dat het betalen met contant geld voor de overheid betaalbaar en toegankelijk blijft. De politie en de Koninklijke Marechaussee moeten contante betalingen kunnen accepteren, en met de betaalvoorziening kan dat tegen de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.”
Brink’s is partner van waarde
De komende jaren gaan we de betaalvoorziening verder ontwikkelen, vertelt Martijn. “We zijn enorm trots dat de overheid onze samenwerking wil continueren. Het is bijzonder dat we de afgelopen jaren samen met verschillende overheidsorganen deze oplossing hebben gecreëerd. Deze samenwerking tussen de publieke en private sector is in die zin echt uniek. Het is mooi om te zien dat de betaalvoorziening omarmd wordt. We kijken de komende jaren naar nieuwe toepassingen en we verkennen de mogelijkheden om deze betaalvoorziening voor andere organisaties en overheidsorganen te ontwikkelen. We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we een partner van waarde zijn, en samen met de klant totaaloplossingen kunnen ontwikkelen die compleet passen bij hun wensen en behoeften.”