Skip to Content

Cash blijft ook van belang in een steeds digitalere wereld.

Recent onderzoek van McKinsey & Company laat zien dat het betalingsverkeer verliesgevend is voor banken in Nederland. Is er reden tot paniek of ontstaan er juist nieuwe kansen binnen het mondiale financiële stelsel? 

Tijdens het congres over de toekomst van het betalingsverkeer op 16 maart in Amsterdam gaan payments professionals met elkaar in gesprek over relevante topics binnen het betalingsverkeer. 

Hierop vooruitlopend is onze managing director Bas Rodenberg gevraagd naar zijn visie op de toekomst van het betalingsverkeer. Een centrale vraag is: “Wat is volgens jou een toekomstbestendig model voor het betalingsverkeer?”

De visie van Bas Rodenberg: “Keuze in de manier van betalen, zekerheid en betrouwbaarheid. Beperken van de kosten en de samenwerking met elkaar aangaan, zoals we dat in april vorig jaar in een convenant met een groot aantal partijen hebben afgesproken. Alleen door samen te werken en de keten slim in te richten kunnen we de infrastructuur optimaal benutten.”

Zo denken wij al jaren creatief over betaaloplossingen. Brink’s is al jaren succesvol in het automatiseren van cashbetalingen, zodat consumenten die met cash willen betalen dat kunnen en ontvangende partijen die cashbetalingen goed, efficiënt, klantvriendelijk en veilig kunnen faciliteren. Tijdens de pandemie hebben wij een geautomatiseerde kassalade ofwel E-kassa ontwikkeld. Daarmee kunnen consumenten zonder tussenkomst van een caissière contant betalen, pinnen, of een mix van die twee. Betaal je contant, dan krijgt je ook contant wisselgeld terug.’

Lees hier het hele interview.