Skip to Content

Elk bedrijf is zo goed als de mensen die er werken

Jan Branger is Wagenparkbeheerder en voorzitter van de ondernemersraad van Brink’s.

Jan Branger is Wagenparkbeheerder en voorzitter van de ondernemersraad van Brink’s. Jan kan zijn overstap van auto-onderdelen naar waardetransport goed herinneren. “Eigenlijk is het te danken aan mijn broers dat ik zo’n 30 jaar geleden Geldtransporteur ben geworden. Zij werkten al bij Geldnet en hebben een goed woordje voor me gedaan”, vertelt Jan.

“Dat was natuurlijk heel gezellig, want je mocht toen nog met familieleden op een geldwagen werken.”

Pionieren zit in mijn bloed
“Als vertegenwoordiger in auto-onderdelen was ik altijd onderweg. Geen dag was hetzelfde en ik had veel vrijheid. Datzelfde pioniers gevoel kreeg ik bij Geldnet. We deden het met z’n allen en leerden veel van elkaars ervaringen. Op die manier ontdekken we samen wat de beste manier van werken was. Nog steeds wil ik graag onderdeel zijn van de ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt en er zijn voor de mensen op de werkvloer. Dat is denk ik ook de reden dat ik in de ondernemersraad ben gegaan.”, legt Jan uit.

Mijn loopbaan bij Brink's
“Zoals de meeste nieuwe collega’s begon ik als Geldtransporteur. De eerste paar maanden ging je dan met ervaren collega’s op pad.Na een paar jaar promoveerde Jan Branger naar een gecombineerde functie van Personeelsplanner en Wagenparkbeheerder. Tegenwoordig zijn dit twee aparte disciplines binnen Brinks.

Mensen maken Brink's
“Veel collega’s van het eerste uur hebben warme herinneringen aan die begintijd, hoewel het werk zowel fysiek als mentaal veel zwaarder was. Als voorzitter van de ondernemingsraad sta ik voor de belangen van collega’s en probeer ik de schat aan ervaring die mensen binnen Brink’s hebben te verzilveren. Gelukkig erkent onze CEO Bas Rodenberg dat een bedrijf zo goed is als de mensen die er werken. De eerste belangrijke stappen zijn gezet. Zo heeft Brink’s onder andere de Brink’s For You App geïmplementeerd. Daardoor kunnen we nog beter gebruik maken van de kennis en expertise die onze medewerkers hebben.

Samen doorgroeien
Jan ziet de branche continu veranderen. “Contant geld wordt minder. Daar komen andere waardevolle vrachten voor terug. Denk aan kunst, edelmetalen en waardepapieren. Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Waar we nu al slimme kluis oplossingen en vele vormen van betalen aanbieden, volgen er binnenkort nog meer.”