Skip to Content

Game Mania kiest voor één leverancier voor betalingsverkeer

Game Mania heeft Brink's Complete en Brink's Cards, een oplossing voor pin- en creditcardtransacties.

Game Mania is een retailketen voor computergames, consoles en accessoires met zo’n 60 vestigingen in Nederland en België. Sinds 2016 maken alle filialen gebruik van Brink’s Complete slimme kluis. Het maakte de verwerking van cash in alle vestigingen een stuk eenvoudiger, veiliger en efficiënter. De contante dagomzet wordt dagelijks bijgeschreven en kasverschillen worden snel opgemerkt. Hiermee neemt ook de fraudegevoeligheid af. Medewerkers hoeven niet meer met het geld over straat en dat is wel zo veilig. Bovendien werken alle vestigingen nu op dezelfde manier, waardoor het makkelijker is om een keer bij een collega vestiging bij te springen.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Game Mania Utrecht als eerste filiaal Brink's Complete mocht uitproberen. Al snel bleek dit een erg fijne oplossing voor cash in de winkels. Vijf jaar later spreken we Céline Walbrecht, filiaalmanager in Amstelveen, over haar ervaringen.

Natellen niet nodig
Céline: ‘Ik heb de tijd niet meer meegemaakt dat we nog zelf naar de bank moesten om af te storten. Dus ik weet niet beter dan dat we cash afromen en veilig in de slimme kluis doen. In ons filiaal wordt vooral gepind maar ook nog regelmatig cash betaald. Als meerdere klanten hun console in cash afrekenen, dan kan dat toch wel oplopen naar een cash bedrag van een aantal honderd euro’s in verschillende biljetten. Daarnaast krijgen we ook geregeld kinderen die hard gespaard hebben voor hun spellen of consoles. Vaak wordt dat trots in allemaal kleine briefjes en muntjes aan ons gegeven. Het is daarom fijn dat de biljetten aan het eind van de dag veilig in de kluis liggen en goed geregistreerd staan.

De machine telt de biljetten die je er een voor een in doet, dus natellen is niet nodig. Het is ook wel zo veilig dat er niemand meer naar de bank hoeft om af te storten. Want om na je werkdag nog met een interessant bedrag de winkel uit te lopen, dat wil je niet.’

Het is fijn dat het geld aan het eind van de dag veilig in de kluis ligt en ook goed geregistreerd staat.

Celine

Filiaalmanager Game Mania

Veiligheid, efficienty en gemak
‘Brink’s Complete past nog altijd goed bij de hoeveelheid cash die er hier omgaat. Wat mij betreft is veiligheid de belangrijkste reden om hiermee te werken. Allereerst op de winkelvloer, omdat je niet teveel cash in de kassa’s hebt en er niemand meer bij kan. Een vriendin van mij heeft op haar werk meegemaakt dat er geld uit de kluis is gestolen. Geld waar alleen personeel bij kan komen. Dat zou hier nooit kunnen gebeuren. Daarnaast is het stukken veiliger omdat je niet met je omzet over straat hoeft. Het apparaat heeft bovendien bewezen dat het vals geld prima kan detecteren.

Efficiënt is het vooral omdat je niet meer weg hoeft om af te storten. Daar komt bij dat in alle filialen op dezelfde manier wordt gewerkt. Dus dat maakt dat je makkelijker onderling inzetbaar bent. Het geld staat de volgende werkdag op de rekening. Je weet dat alles klopt. Mocht er ondanks alles nog een kasverschil zijn, dan is dat snel te traceren en op te lossen.’

Voor collega winkeliers heeft Céline nog wel een paar tips:

•     Tel het geld goed vóórdat je het in de slimme kluis doet. Want daarna kun je het niet meer natellen. Als je hier een foutje maakt, zie je dat niet direct terug.

•     Op extra drukke dagen rond uitverkoop en feestdagen, is het verstandig om vaker af te romen. Want anders loopt de hoeveelheid cash in de kassa teveel op. Het scheelt je ook weer tijd aan het eind van de dag; je moet toch briefje voor briefje invoeren.