Skip to Content

‘Het geeft rust dat alles rondom cash goed en veilig geregeld is'

Ondernemer Anton van Rinsum is eigenaar van twee Plus supermarkten in Renswoude en Ederveen. Vooruitlopend op het verbod op tabaksverkoop in de supermarkt, startte hij twee tabaksspeciaalzaken naast de supermarkt: Het Rokertje. Anton koos in beide zaken voor Paystation voor cashbetalingen.

‘De keuze voor Paystation bevalt goed, want het biedt optimale veiligheid voor onze medewerkers en vrijheid in cashflow,’ vertelt Anton. ‘Want we kunnen zelf bepalen wanneer de cashbetalingen op de rekening gestort worden. Dat we het goed en veilig geregeld hebben, geeft rust. Zowel achter de schermen als in de winkel.’ 
 

Cash is belangrijk voor onze klanten 

Op de Veluwe is het aandeel cashbetalingen relatief hoog. In de tabakszaken in Renswoude en Ederveen wordt zo’n 30 procent cash afgerekend. ‘Daar komt bij dat consumenten tabak en loten graag contant afrekenen, zodat het wat meer privé blijft. Daarom vinden we het belangrijk om cashbetalingen goed te organiseren. Als ik een bordje pin only zou ophangen, vinden mijn klanten dat echt niet leuk,’ vertelt Anton. 

Veiligheid is veel waard 

Bij Het Rokertje staat maar één persoon achter de balie. De ramen moeten afgeplakt zijn. Alle reden om het contante geld zo veilig mogelijk te organiseren. Anton: ‘Het liefst voorkomen we calamiteiten doordat hier niets meer te halen valt. Met Paystation kan niemand meer bij het geld. 

 

Anton van Rinsum, ondernemer

We willen calamiteiten voorkomen doordat hier niets meer te halen valt.

Samen met Brink’s maakte ik berekeningen of Paystation een interessante aanschaf zou zijn. We verwachten een terugverdientijd van zes jaar. Dat is te overzien. Neem daarin mee dat veiligheid iets mag kosten; het is ons veel waard. Er staan besparingen tegenover. Want je bespaart door overvallen en de nasleep daarvan te voorkomen. Bovendien hebben we nu geen kasverschillen meer, geen fraude of diefstal van geld. Dat bespaart ons zo’n anderhalf uur per week. Het enige wat we nog doen is wekelijks wisselgeld bijvullen. Al met al verwacht ik dat Paystation meer veiligheid, efficiency en gemak oplevert.’ 

Eén overzichtelijke administratie 
‘Door de tabakszaken kreeg ik er twee winkels bij. Het is dan extra belangrijk om administratief overzicht te houden. Weten wat er binnenkomt, in welke zaak en wanneer het op je rekening staat. Dat alles zie ik nu in één eenvoudige klantportal. Ik kan elk rapport uitdraaien wat ik maar wil, handig toch?’  

Gemak voor ons én de klant 
Direct bij de opening van het Rokertje in Ederveen in mei (2023) is Paystation geplaatst. In september volgde de tabakszaak in Renswoude.  

Anton: ‘Klanten weten al snel hoe het werkt. We merken dat medewerkers een veiliger gevoel hebben. Ze hebben geen verantwoordelijkheid meer over het geld. Dat neemt een stukje stress weg. Bovendien kunnen we nu ook andere medewerkers als verkopers inzetten.  

Het bevalt zo goed, dat we in de Plus supermarkt in Ederveen ook Paystation hebben geplaatst. Want echt, als je rust in je cashflow wilt en veiligheid voor je mensen, dan is dit een zeer gewenste oplossing.’ 

Interesse in een betaaloplossing van Brink's?

Kom in contact met een van onze adviseurs om te bepalen welke betaaloplossing het beste bij jou past. Wij denken heel graag met je mee!

sales-retail.nl@brinks.com