Skip to Content

Veilig cash afstorten in je eigen zaak

Er zijn nog altijd ondernemers die zelf hun cash omzet afstorten in een automaat. Maar het geeft vaak een onveilig gevoel. ‘Met een paar duizend euro over straat? Het kan echt anders’.

Er zijn nog altijd ondernemers die zelf hun cash omzet afstorten in een automaat. Maar het geeft vaak een onveilig gevoel. ‘Met een paar duizend euro over straat? Het kan echt anders,’ zegt sales manager Ron Vrolijk van Brink’s. De nieuwste oplossing is de RetailBox. Een kluisje in je eigen backoffice waarin je je sealbag afstort.

 

VEILIG EN VERZEKERD

Aanleiding voor de RetailBox zijn klachten van retailers over onveilige situaties rond het afstorten van hun cash omzet. Het aantal automaten loopt terug, de afstand wordt groter. Er zijn medewerkers die met hun sealbag op de tram stappen. Of deze tijdelijk mee naar huis nemen. Ook het afstorten in een winkel, waar alle ogen op je gericht zijn, is vaak geen prettige ervaring.

‘Het zijn situaties die we willen voorkomen,’ vertelt Vrolijk. ‘Het geld kan kwijtraken en het risico op overvallen is er altijd. Met een RetailBox verlaat je de zaak niet meer om af te storten. Het enige wat je hoeft te doen, is de storting aanmelden in het klantenportaal. Je stopt de sealbag in je eigen RetailBox, waar je geld veilig en verzekerd is. Brink’s komt het kluisje legen zodra onze geldwagen in de buurt is. Het wordt een stuk efficiënter en veiliger. En niet duurder!’

 

DE VOLGENDE WERKDAG OP DE REKENING

Voor de retailer is het met name belangrijk dat het geld de volgende werkdag op de rekening staat. Dus na aanmelding bij Brink’s. Op welke dag de transporteurs de kluis komen legen, is dan minder relevant. Het kan de volgende dag zijn, of een paar dagen later. Dynamisch rijden noemt Brink’s dat. Het bespaart onnodige ritten en draagt bij aan het beheersen van de kosten.

 

ALLEEN MAAR VOORDELEN

Er loopt momenteel een pilot met de RetailBox in Bestseller filialen. De ervaringen zijn positief. Zo’n 500 andere detaillisten in allerlei branches hebben ook interesse getoond. Van kleding- en schoenenwinkels tot bakkers en kringloopwinkels. Vrolijk: ‘We hoeven nieuwe klanten nauwelijks te overtuigen van de voordelen van afstorten in je eigen zaak. Die spreken voor zich. De RetailBox is niet al te groot, ongeveer ter grootte van een oude computer. Het kluisje is van hoge kwaliteit, anders zouden wij de inhoud ook niet verzekerd krijgen. Hij is chemisch verankerd. Dus neem van mij aan, niemand neemt dat kastje mee! Hij dient niet ter vervanging van je bestaande kluis, want die gebruik je op de dagen dat je niet afstort. Daar ligt ook je kassalade, je wisselgeld en andere waardepapieren.’

 

NIET INGEWIKKELD

Het kost drie weken om een RetailBox te regelen, mits je de nodige papieren tijdig invult. Je kunt er meteen mee werken. Je meldt je storting aan in het klantenportaal, doet de la open, stopt de sealbag erin en klaar ben je. Vanaf dat moment is het afstorten van cash geen tijdrovend en onveilig probleem meer.


KIES EEN PASSENDE OPLOSSING

De RetailBox is met name interessant voor retailers die 1-3 keer per week cash willen storten. Voor wie meer cash kwijt moet, loont Brinks Complete. Gaat er bovengemiddeld veel cash om in je zaak, dan kan Paystation de beste keus zijn (gesloten kassasysteem + geldtransport). Bij al deze oplossingen kies je voor geldtransport en staat het de volgende werkdag op je rekening.