Zelf geld afstorten? Dat kan anders.
1. Een onveilig gevoel
Met je cash omzet over straat, dat is iets wat je liever niet wil. Vooral vrouwelijke medewerkers voelen zich onveilig als ze met duizenden euro’s over straat moeten. In het donker is dat gevoel sterker. Winkeliers proberen bij het afstorten bij de bank of geldautomaat vaste patronen te vermijden. Bijvoorbeeld door tijden en routes af te wisselen op weg daarheen.
2. Tijdrovend
Cash afstorten gebeurt vanwege de veiligheid vaak met z’n tweeën. Het betekent dat je al gauw twee keer een half uur per dag twee medewerkers mist op de winkelvloer. Is de eerste afstortmogelijkheid een kilometer of vijf verder, dan kost het des te meer tijd.
3. Vaak buiten gebruik
Vanwege punt 2 kiezen veel ondernemers ervoor om na sluitingstijd af te storten. Maar eigenlijk wil je niet direct na sluiting naar de bank gaan. Ook wil je je medewerkers hiermee niet belasten in hun privétijd.
4. Automaat steeds verder weg
Het aantal geldautomaten waar je kunt afstorten is de laatste jaren afgenomen. Het gevolg is dat ondernemers steeds verder moeten rijden om hun contante omzet af te kunnen storten. Van Amsterdamse ondernemers horen we dat ze enkele minuten met de tram moeten om te gaan afstorten. Het is voor veel winkeliers een reden om op zoek te gaan naar alternatieven voor afstorten bij de bank of geldautomaat.
5. Tellen, tellen en nog eens tellen
Cash is bewerkelijk. Je wilt er niet teveel van in je kassa hebben, maar ook niet te weinig. Het wordt soms wel viermaal geteld: bij het openen, het afromen van de kassa’s, bij het opmaken van de kas en het gereed maken voor afstorten. Ben jij hier ook zoveel tijd meer kwijt? Weet dan dat er ook oplossingen zijn.
Ondernemers van Nederland: cash afstorten kan simpel en veilig. Kies vandaag nog voor Brink’s geldtransport. Of kies voor de RetailBox, waarmee je gewoon afstort in je eigen zaak. Dat biedt niets dan voordelen. Voor jou én je medewerkers. Voor elke hoeveelheid cash hebben wij een passende oplossing.